Speciaal ter gelegenheid van het KJD Festival heeft paus Franciscus een boodschap geschreven aan de jongeren die dit weekend in Nieuwkuijk bij elkaar zijn voor het nationale katholieke jongerenfestival. Hij spreekt in de brief zijn zegen uit over alle jongeren in Nederland en hun families. “Beste jonge vrienden, ik zend jullie hartelijke groeten bij de gelegenheid van het nationale Katholieke Jongeren Festival, dat velen van jullie samen heeft gebracht bij Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk,” schrijft de paus. “Mag de Maagd Maria, die door alle generaties zalig genoemd is, jullie voorspreekster zijn, zodat jullie een vreugde kunnen ervaren die nieuw, puur en intens is, een vreugde die je alleen in Jezus kunt vinden.”

“Jezus houdt van ieder van jullie met een oneindige liefde!” schrijft de paus. Franciscus herkent het festivalthema ‘Nieuw, Puur en Intens’ terug in de zaligsprekingen van Jezus (Matteüs 5). “De boodschap van Jezus’ zaligsprekingen is nieuw, revolutionair,” schrijft de paus. “Want ze laten een model van geluk zien dat tegengesteld is aan de logica van deze wereld.”

Paus Franciscus

Ook wijst Franciscus op de puurheid van het hart van Jezus. “Wanneer wij eenmaal Jezus’ liefde en redding accepteren, en Jezus beschouwen in zijn armoede en zijn puurheid van hart en zijn genade, dan ontdekken we de schoonheid van onze christelijke roeping en zullen we niet aarzelen om onderweg te gaan op de weg die naar echt geluk leidt.”

Volgens de paus willen jongeren intense ervaringen leven. Hij daagt de jongeren in Nederland uit om Gods woorden aan te nemen. “Zeg nee tegen een vluchtige, oppervlakkige wegwerpcultuur, een cultuur die veronderstelt dat jullie niet sterk zijn, dat jullie niet in staat zijn om grote uitdagingen aan te gaan in jullie leven. Denk groot!”

Klik hier om de volledige boodschap van paus Franciscus te lezen. (Marian van Zutven, 2014)

Leden van Praise en WESP waren aanwezig tijdens het KJD Festival in Nieuwkuijk, de brief werd voorgelezen tijdens de dienst van zondagochtend. De boodschap van de paus is gericht aan iedereen die aanwezig was tijdens het KJD en gericht aan de jongeren van Nederland.

Bron: Marian van Zutven (2014) Paus Franciscus schrijft brief aan Nederlandse jongeren verkregen van http://www.jongkatholiek.nl/nieuws/?id=2602
Foto: Photographic Service L’Osservatore Romano (z.d.) Franciscus verkregen van http://www.photogallery.va/content/photogallery/it/papi/franciscus.html