Op zaterdag 23 januari heeft WESP een online escaperoom gedaan. Deze escaperoom heet ‘De Verloren Herinnering’. Het was een heel mooi verhaal, waarin twee teams van WESP-leden het tegen elkaar opnamen. Wat voor soort verhaal was het? En welk team was het snelste klaar?

Escaperoom "De verloren herinnering"

Het verhaal

Let op: Onderstaand stuk bevat spoilers!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: “De Verloren Herinnering” was eigenlijk eerder een heel mooi bedacht verhaal dan echt een kamer waar je uit moest ontsnappen. Het verhaal vertelt over een man die net in een oud huis is gaan wonen en daar een oude kist op zolder vindt. In die kist liggen foto’s en brieven van een Canadese soldaat die na WO2 in Nederland was gestationeerd. Hij werd verliefd op iemand uit Nederland. De foto’s en brieven waren van hem en wij moesten gaan uitzoeken wie deze vrouw is en waar je haar kon ontmoeten.

Het snelste team

Twee WESP-teams probeerden het raadsel op te lossen. Wie had het als eerste opgelost?

Dat kon wel eens even duren. Of heel lang zelfs…
Om een beeld te schetsen: voor deze escaperoom heb je volgens de makers tussen de drie en twaalf uur nodig.

Deze avond waren de WESP-teams erg snel.
Zo snel zelfs, dat we binnen de 4 uur al klaar waren.

Team 1 (Loraine, Geertje, Rob, Arjan, Martijn v. Eijk, Tjardo en Emile) deed er 3 uur en 25 minuten over. Wow, dat was snel zeg!

Maar team 2  (Anneroos, Charlotte, Felicia, Marissa, Melanie, Jan, Leon) deed er nog een stapje bovenop:
Zij waren al na 2uur en 44 minuten klaar!

Ik heb nu al zin de volgende escaperoom, jullie ook?

Tot de tijd dat we weer in De Kapelaan kunnen afspreken hoop ik jullie allemaal te zien en spreken op onze WESP Discord server.