Op zaterdag 27 mei vond de eerste WESP-CupCakeCup plaats in De Kapelaan. Het was lekker weer, dus waren er genoeg vrijwilligers die bereid waren om buiten te kijken hoe snel boter smelt…

Het bakken van drie verschillende soorten cupcakes neemt niet alleen aardig wat tijd in beslag, ook de variatie van ingrediënten is iets wat goed in het oog gehouden moest worden. Voor de verschillende hoeveelheden zachte boter waren dus drie vrijwilligers aan het zonnen met bakjes vol boter. Ondertussen was Anneroos chef keuken en zorgde zij voor het goede verloop van de baksels.

Om de cupcakes prachtig te versieren was er een brede variatie van zoetigheden op tafel. Er stond bakkersroom met spuitzakken, fondant in verschillende kleuren, botercrème, glazuur, sprinkels en nog veel meer. De mooiste en meest extravagante creaties vlogen over tafel om uiteindelijk de winnende inzending te kunnen selecteren. De winnaar van de WESP-CupCakeCup 2017 is Anneroos, die een konijn uit haar hoge cupcakehoed toverde. Alle deelnemers hebben zeer mooie, leuke, creatieve, maar bovenal ook lekker creaties gemaakt.

Na al die zoetigheid en het harde werken om de boel mooi versierd te krijgen, was het tijd om wat hartigs te eten. Gelukkig hadden we ook twee heerlijke quiches uit de Anneroos-se keuken en ging het smullen nog even door.

Voor meer foto’s van deze activiteit: Klik hier!