Op 27 februari was er weer een (bijna) ouderwets gezellige OpenTTD LAN party waarin we in OpenTTD zijn losgegeaan. Via Discord waren we met elkaar verbonden en iedereen begon deze avond zijn eigen transportbedrijfje. Of je nu bussen, vrachtwagens, treinen, boten of vliegtuigen had, het maakte eigenlijk niet uit. Zolang je maar genoeg verdiende om niet failliet te gaan. En natuurlijk ook af en toe wat nieuws kon bouwen. Dat laatste bleek niet altijd even makkelijk…

Dit keer hadden we namelijk een extra uitdaging: We moesten ons geld zien te verdienen in de woestijn. Daar was namelijk geen water en geen voedsel te vinden, dus groeien deden de steden daar niet. Tenzij je er enorme hoeveelheden water en voedsel naartoe bracht natuurlijk.

Langs de kust waren meer kansen. Daar groeiden de steden wel gewoon, dus met een paar boten en vliegtuigen kwam er vanzelf wel geld binnen. Moest je natuurlijk niet al alles hebben uitgegeven op de verkeerde plek. (maar een nieuw bedrijf beginnen deed soms wonderen)

OpenTTD eindoverzicht kaart
Plattegrond wat we allemaal hebben gebouwd. 

Legenda:
Geel: Mooren Transport
Blauw: Geheerde Vorst
Groen: Air SanSan
Lichtbruin: Luidicruise & Post
Donkerbruin: Steden

Al met al was er na 6 uur een hoop gebouwd (het was toen na 02:00 ’s nachts). En konden we zonder twijfel zeggen dat Mooren- Transport het meest winstgevende bedrijf was.