Je staat in een donkere kamer. De duistere muziek komt langzaam op gang. Je voelt de spanning in jouw lijf. Een bril staat goed op jouw hoofd en de wapens heb jij binnen handbereik. Dan gaat het licht aan de overkant ook uit. De muziek zwelt aan. Je rent door de eerste gang. De kogels vliegen langs de oren. Als een ninja ontwijk je alle aanvallen. Helemaal tot in het hol van de leeuw: het kamp van de tegenstander. Nu komt het erop aan. Ben jij de betere? Kijk jij scherper en vind jij als eerste de vlag?

De spanning was te snijden afgelopen zaterdag, 27 februari, bij WESP. Met het geld dat de leden hebben opgehaald met de verkoop van loten van “de Grote Clubactie” werd een exclusieve ledenactiviteit gehouden. Uit een ledenberaad was gebleken dat de wij NERF-spullen gingen kopen. Een kleine groep heeft deze uiterst geheime missie volbracht en daarom konden wij na een korte introductie op weg naar de wapenkamer en schietbaan om onze wapens voor de strijd uit te zoeken.

Toen iedereen eenmaal zijn beste wapen had gevonden en ingeschoten was, maakten wij de teams. Het doel van het spel is om de vlag van de andere partij te vinden en die terug naar jouw eigen basiskamp te brengen. Om dit zo moeilijk mogelijk te maken, hadden beide teams een heus obstakelparcours gemaakt in hun basiskamp.

Wat volgende waren zes spannende slagvelden waarbij:

* Paulette toch wel twee keer de vlag heeft gevonden en daarmee de winst van haar team heeft kunnen verzilveren.

* Leon steeds fanatieker werd en uiteindelijk bovenop iemand ging zitten om de winst van zijn eigen team te kunnen garanderen.

* Esther een poging deed om voor vlag aangezien te worden, wat nog aardig lukte ook.

* Christina daadwerkelijk de vlag was.

* Rob en Marilyn zelfs na het dansen nog enthousiast twee rondes mee hebben gedaan.

* Je best met jouw hele team in het basiskamp kan blijven zitten en wachten tot de tegenstander binnenvalt.

* De tegenstander totaal van slag is wanneer je dit doet.

 

Uiteindelijk is in zoveel wisselende samenstellingen gespeeld dat niet duidelijk is wie de winnaar was. Een ding dat wel duidelijk was? Deze activiteit gaan wij meer doen.