Het avondje gezellig puzzelen kreeg op deze zaterdag 9 september een twist. Twee teams gingen een heuse puzzelstrijd aan. Marissa had verschillende puzzels uit de kast getrokken, maar waren ze niet te moeilijk?

Van de door Marissa meegenomen puzzels, hadden er twee om en nabij dezelfde moeilijkheidsgraad. Op een puzzel staan twee katten omringd door bloemen en op de andere een puppy in een ligstoel op een groot groen grasveld. Veel te veel groen gras, dus deze werd als de “iets moeilijkere” beschouwd.

500 stukjes waren er te leggen per team… klaar voor de start… en daar gingen we dan. De randjes en hoekjes werden gezocht, de kleuren gesorteerd en er werd flink gepuzzeld. Team Puppy lag al snel op voorsprong en die gaven ze niet meer weg. Ondanks verwoede puzzelpogingen en zelfs een stoelendans van Team Katten leek Team Puppy na twee uur en tien minuten uitgepuzzeld.

Vervolgens rende dat hele team De Kapelaan uit. Ze lieten de deur achter zich in het slot vallen en zo was het mogelijk voor De Katten om een kleine inhaalslag te maken. De Puppy had nog enkele puzzelstukjes gevonden in de auto, maar het waren er niet genoeg. Na twee uur, drieëntwintig minuten en achttien seconden was de kattenpuzzel helemaal af. Aangezien de Puppy niet compleet was, kon er geen duidelijke winnaar aangewezen worden.

Zo kwam op deze herfstachtige avond het fanatieke puzzelen tot een eind. Gaan we weer snel met z’n allen een nieuwe puzzeluitdaging aan?

Voor foto’s van deze activiteit: Klik binnenkort hier!