Op zaterdagmiddag 23 januari ging iedereen bij WESP los met de heupjes. Er werd namelijk een dansworkshop gegeven door Rob en Marilyn die samen op Latin-dans zitten.

Om 12.45u liep de dansvloer vol met enthousiaste mensen die wel eens een dansje wilden wagen. Het maakt niet uit of je alleen kwam of samen, er was altijd iemand om mee te dansen. Om 13.00u startte het dansen.

We begonnen met de Chachacha. De zaal werd in tweeën gedeeld, een mannenkant en een vrouwenkant. In het midden deden Rob en Marilyn stap voor stap de passen voor. Nadat iedereen wist welke passen hij of zij moest zetten, zocht iedereen een danspartner uit. Eerst danste iedereen de basis stapjes en langzamerhand kwamen er draaien bij en begon de hele zaal los te komen.

Voor we het wisten waren we bezig met de volgende dans, de Rumba. Net als bij de Chachacha gingen we stap voor stap te werk om de basispassen te leren. Iedereen kwam in de stemming en wilde ook andere danspassen leren om de dans uit te breiden.

Als laatste maar niet als minste leerde we de super snelle Jive. Dit was een leuke variatie op de andere twee dansen.

Toen we alle drie de dansen hadden geleerd deden we een dansende quiz. Rob en Marilyn zetten een muzieknummer op en elk stel moest bedenken of het de Chachacha, de Rumba of de Jive was die je op dat nummer moest dansen.

Daarna was er nog tijd om de geleerde passen te oefenen en konden we zien welke dansen Rob en Marilyn nog meer konden. Iedereen had het super naar zijn zin en er is een hoop gelachen.

Wil je dit ook eens kennismaken met dansen? Op zaterdag 16 april is om 13.00u de volgende workshop latin-dansen gepland. Zet deze datum alvast in je agenda!

Foto’s bekijken? Klik dan hier.